Realistisen ja irrealistisen maiseman representaatiot subjektiivisen kokemuksen näkökulmasta Olli Joen taiteilijakirjoissa vuosina 1984-2012 - Hämäläinen, Sonja (2016)
Kandidaatintutkielma tarkastelee suomalaisen nykytaiteilijan, Olli Joen (s.1943), maalaustuotannossa esiintyvää realistista ja irrealistista maisemakuvastoa aikavälillä 1984-2012. Tutkielma selvittää Olli Joen maisematuotannon eri aikakausien tyypillisimpiä piirteitä, sekä taiteilijan intentioita ja kokemusta ympäristöstä, maisemasta ja representaatiosta. Joen subjektiivinen kokemus maisemasta realistisen ja irrealistisen kuvaston analysoinnissa nousee tutkielmassa keskeisimmäksi tarkastelun välineeksi.