Frekvenser av finlandismer i finlandssvenskt tidningsspråk - Pihkola, Teea (2016)
Tutkielman tarkoituksena oli tutkia kuuden finlandismin ja kolmen verbin suomenruotsalaisien taivutusmuotojen yleisyyttä suomenruotsalaisissa lehdissä. Tutkimuksen materiaali on koostettu vuosilta 2012 ja 2013 kolmesta lehdestä: Hufvudstadsbladet, Vasabladet ja Åbo Underrättelser. Vertailin näiden lehtien tuloksia keskenään nähdäkseni, onko finlandismien käyttöasteessa eroja lehtien kesken. Tulokset osoittivat, että valitsemillani finlandismeilla on melko vähän esiintymiä kyseisissä lehdissä. Kolmesta verbistä, joiden taivutusmuotojen yleisyyttä tutkin, kahdella oli suomenruotsalaisissa muodoissa vähemmän esiintymiä kuin niiden tavallisilla taivutusmuodoilla, kun taas yhdellä kolmesta oli suomenruotsalaisissa taivutusmuodoissa enemmän esiintymiä kuin toisessa taivutusmuodossa. Tutkielman tuloksia ei kuitenkaan voi yleistää, sillä materiaali oli pieni ja rajattu.