Critical discourse analysis of the representation of victims and perpetrators of sexual violence in select US news articles - Pekkarinen, Anna-Greta (2016)
Rikoksista uutisoidaan sanomalehdissä päivittäin. Uutisointi on merkittävä tekijä liittyen siihen, minkälainen kuva ihmisillä on rikosten uhreista, tekijöistä, ja rikollisuudesta ylipäänsä. Aiemmat tutkimukset ovat näyttäneet, että seksuaalirikoksista uutisoidessa käytetään usein niin kutsuttuja raiskausmyyttejä, jotka ovat stereotyyppisiä ja osin virheellisiäkin toistuvia tapoja kuvata niin seksuaalirikosten uhreja kuin tekijöitäkin.