Teknisen asiantuntijan yrittäjyysintention syntyminen - Päivähonka, Marko (2016)
Tiivistelmä Tässä tutkielmassa tarkastellaan asiantuntijatehtävistä yrittäjäksi ryhtyneiden henkilöiden yrittäjyysintention syntyä ja motivaatiotekijöitä yrittäjäksi ryhtymisen taustalla. Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää millainen oli yrityksen syntyprosessi ja mitkä tekijät vaikuttivat uuden liiketoiminnan syntymiseen. Tutkimuksen kohteena ovat asiantuntijatehtävistä yrittäjäksi ryhtyneet henkilöt, jotka ovat perustaneet yrityksen teollisuuteen teknisiä palveluita tuottavalle toimialalla. Tutkimus on toteutettu laadullisena tapaustutkimuksena, jossa aineisto on kerätty haastatteluilla.