Internationalization of family-controlled SMEs from the process, network and socioemotional wealth perspectives - Metsola, Jaakko (2016)
Perheyritysten kansainvälistyminen on saanut vähän huomiota kansainvälisen liiketoiminnan tutkimusalalla. Tämä laadullinen tapaustutkimus tarttuu tähän tutkimusaukkoon ja lähestyy teemaa jopa perheyritysten kansainvälistymistutkimuksessa itsessään suhteellisen vähälle huomiolle jääneiden näkökulmien kautta: prosessi, verkosto ja sosioemotionaalinen vauraus (socioemotional wealth, SEW). Tämä tutkimus tarjoaa vastauksia siihen, kuinka perheiden kontrolloimat pk-yritykset rakentavat kansainvälisiä verkostoja, minkälaisia ulkomaiset verkostosuhteet ovat ja missä määrin SEW selittää yritysten kansainvälistymistä. Jotta tutkimustavoitteilla olisi heijastuspintaa, tutkimusta varten tehtiin kattava kirjallisuuskatsaus keskittyen erityisesti perheyritysten omalaatuisuuden perustelemiseen, SEW-konseptin selittämiseen, verkostonäkökulman esittämiseen ja perheyritysten kansainvälistymistutkimusten nykytilan ja kontribuution kartoittamiseen.