The loving heart of a mother or a greedy politician? : media representations of female presidents in Liberia and Malawi - Sihvonen, Elina (2016)
Pro gradu-tutkielmassani tarkastelen miten kahta afrikkalaista naispresidenttiä - Liberian presidentti Ellen Johnson Sirleafiä, ja Malawin presidentti Joyce Bandaa on kuvattu mediassa. Tutkimuksen tarkoituksena on ymmärtää miten eri medialähteet(malawilaiset, liberialaiset, afrikkalaiset ja kansainväliset mediat) ovat kuvanneet kahta naispresidenttiä, ja miten naispresidentit ovat tuoneet itsensä esille mediassa. Tutkimuskysymykset ovat keskittyneet sukupuoleen ja johtajuuteen: 1) miten sukupuoli on määritellyt afrikkalaisten naispresidenttien poliittisen johtajuuden englanninkielisten medialähteiden pohjalta? 2.) miten sukupuoli on määritellyt kyseisten presidenttien esittämisen mediassa?