Asiakkaiden osallistuminen psykologisten tutkimusten palautekeskusteluissa - Halmevuo, Matti; Patana, Miia (2016)
Tässä pro gradu -tutkielmassa tarkasteltiin, miten asiakkaat osallistuivat psykologisten tutkimusten palautekeskustelun tutkimustuloksia käsitteleviin keskustelujaksoihin. Kiinnitimme huomiota siihen, millaisissa tilanteissa asiakas osallistuu palautekeskustelun kulkuun aktiivisesti, ja onko tämä osallistuminen tutkimuspalautteen vahvistamista vai tutkimuspalautteen kriittistä tarkastelua. Tutkimus on osa Psykologisten tutkimusten palautekeskustelujen vuorovaikutus -tutkimusprojektia, jonka tavoitteena on tuottaa perustietoa siitä, mitä psykologisten tutkimusten palautekeskusteluissa tapahtuu. Tutkimusaineisto koostui kuudesta psykologisten tutkimusten palautekeskustelusta, joista viisi oli videoitu ja yksi äänitiedosto. Tutkimusaineiston palautekeskustelut sisälsivät eri-ikäisten aikuisten työ- ja oppimisvalmiuksien kartoittamista sekä kuntoutusarviointeja. Litteroitujen palautekeskustelujen vuorovaikutuksen analysointiin käytettiin keskusteluanalyysiä. Asiakkaiden osallistumisen tapoja olivat vahvistavat ja kriittiset osallistumisen hetket sekä osallistuminen, joka ei ottanut kantaa palautteen osuvuuteen. Aineistossa oli erotettavissa kahdenlaista vahvistavaa osallistumista. Asiakas joko vahvisti toistamalla omin sanoin psykologin kertoman tai sitten hän vahvisti psykologin esittämän tutkimuspalautteen antamalla aiheesta omakohtaisen esimerkin. Kriittinen osallistuminen luokiteltiin sellaisiin osallistumisen hetkiin, joissa asiakas oli tutkimustuloksista joko selvästi tai epäsuorasti eri mieltä. Lisäksi aineistosta löydettiin sellaisia kriittisen osallistumisen kohtia, jotka muuttuivat keskustelujakson edetessä kriittisestä psykologin näkemyksiä vahvistaviksi. Kolmanneksi pääluokaksi muodostettiin osallistumisen hetket, jotka eivät ottaneet kantaa palautteen osuvuuteen, eivätkä siten olleet luokiteltavissa selvästi vahvistaviin tai kriittisiin luokkiin. Tutkimus tuotti uutta tietoa tavoista, joilla asiakkaat osallistuvat aktiivisesti tutkimuspalautetta koskeviin keskustelujaksoihin, ja miten he rakentavat palautekeskustelun vuorovaikutusta tutkimuspalautteen avulla. Tutkimuksemme tuloksia voidaan hyödyntää jatkossa palautekeskustelun vuorovaikutuksen rakentamisessa ja asiakkaan aktiivisen osallistumisen rohkaisemisessa.