Metsäpalveluiden saatavuus ja tarve Jyväskylän seudulla metsäpalveluyrittäjyyden näkökulmasta - Koistinen, Kimmo (2016)
2000-luvulla Suomessa on käynnistynyt metsäalan rakennemuutos, joka on jo vaikuttanut ja tulee edelleen vaikuttamaan koko suomalaiseen metsäsektoriin, suomalaiseen metsänomistajuuteen ja metsätalouden palveluihin. Aiemmasta lainsäädännöstä ja suurten toimijoiden valta-asemasta johtuen metsäpalveluyrittäjyys on pysynyt Suomessa pienenä toimialana yrittäjyyden kentässä, vaikkakin metsätaloudella kaikkineen on Suomessa suuri kansantaloudellinen merkitys. Valtiovallan tukitoimet, lainmuutokset ja metsänomistajuuden rakennemuutos ovat kuitenkin viime vuosina parantaneet metsäpalveluyrittäjyyden toimintaedellytyksiä.