Finanssikriisin vaikutus Yhdysvaltoihin, Iso-Britanniaan ja Saksaan sijoittavien osakerahastojen suoriutumiseen - Saintola, Markus (2016)
Tässä tutkielmassa tarkastellaan finanssikriisin vaikutuksia Yhdysvaltoihin, IsoBritanniaan ja Saksaan sijoittavien osakerahastojen suoriutumiseen vuosina 2001 - 2015. Tutkimustulokset finanssikriisin vaikutuksesta rahastojen suoriutumiseen ovat toistaiseksi melko vähäisiä ja ne kattavat yleensä korkeintaan muutaman kriisivuoden. Suoriutumisen arviointi perustuu Faman ja Frenchin (2015) viiden faktorin hinnoittelumallin alfa-arvon tulkintaan. Tutkielmassa tehdyn tarkastelun perusteella se on ainakin tämän aineiston tapauksessa vähintään yhtä toimiva malli, kuin usein rahastotutkimuksessa käytetty Carhartin (1997) neljän faktorin hinnoittelumalli.