Representations of social class and urban poverty in Tom Wolfe's The bonfire of the vanities - Muhonen, Tomi (2016)
Yhdysvaltalaista yhteiskuntaa on sen 1900-luvulla kehittyneestä taloudellisesta valta-asemasta huolimatta jo pitkään vaivannut niin sanottu köyhyyden paradoksi: huono-osaisuuden ja epätasa-arvon ilmeneminen yhdessä maailman rikkaimmista valtioista. Tätä paradoksia on käsitelty toisinaan myös amerikkalaisessa kirjallisuudessa, josta esimerkkinä on Tom Wolfe satiirinen romaani The Bonfire of the Vanities (Turhuuksien rovio, 1987).