"Soundi itessäänki on semmone musiikillinen statement" : kitaristien näkemyksiä sointivärin merkityksistä musiikin ilmaisussa - Pihala, Joonas (2016)
Tämän laadullisen tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää kitaristien kokemuksia ja näkemyksiä sointivärin ja sen varioinnin merkityksistä musiikin ilmaisussa. Tutkimuksessa selvitettiin sointivärin erilaisia rooleja ja mahdollisuuksia sekä millaisiin asioihin kitaristi kiinnittää huomiota muodostaessaan sointiväriä.