Suomalaista ja ranskalaista foodie-diskurssia etsimässä : Maku ja Marmiton - Mäkelä, Marjaana (2016)
Tutkimuksen tavoitteena on kuvata innokkaiden ruokaharrastajien eli foodie-kuluttajien ilmaisemaa identiteettiä, yhteisöllisyyttä ja erottautumista eli distinktiota. Aikaisemman tutkimuksen perusteella nämä liittyvät yhteen erityisesti heimoistuneessa kuluttamisessa, jolle sosiaalinen media luo otolliset puitteet.