Edistyneiden S2-puhujien käsityksiä suomen lauserakenteiden luontevuudesta - Miettola, Lauri (2016)
Tässä tutkielmassa tutkin edistyneiden S2-puhujien käsityksiä suomen kielen tiettyjen lauserakenteiden luontevuudesta. Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää, millaiset lauserakenteet ja ilmaisutavat edistyneet S2- puhujat käsittävät luonteviksi ja millä tavoin he perustelevat käsityksiään. Tutkimukseen osallistui 10 suomea muuna kuin ensikielenä puhuvaa kielenpuhujaa ja 10 ensi- ja äidinkielistä suomenpuhujaa. Tutkimus toteutettiin kartoittamalla edistyneden S2-puhujien taustatiedot, teetättämällä tutkimukseen osallistujilla tätä tutkimusta varten laadittu lingvistinen testi ja haastattelemalla edistyneitä S2-puhujia testisuorituksen jälkeen. Lingvistinen testi laadittiin modifioimalla kolmea tarkastelun kohteeksi valittua suomen kielen piirrettä: Partitiiviobjektia, liitepartikkeleita ja VtA-loppuisia verbejä.