Lasten kuulumisen rakentuminen perhearjessa - Gråsten, Heidi (2016)
Tunne siitä, että kuuluu johonkin, on olennaisen tärkeää ihmisen hyvinvoinnille, ja kun ihminen luo kuulumistaan ympäristönsä eri ulottuvuuksiin, luo hän samalla käsitystä myös itsestään. Pro gradu –tutkielmani tarkoituksena oli selvittää, millä tavoin lapset luovat kuulumistaan (’belonging’) kotona perhearjessaan. Tutkimuksen yhtenä keskeisenä teoreettisena viitekehyksenä oli teoria kuulumisen kolmesta toisiinsa limittyvästä ulottuvuudesta, jotka ovat relationaalinen, kulttuurinen ja materiaalinen. Ajatuksena oli, että muun muassa lasten itse tuottaman valokuva- ja muun aineiston perusteella saataisiin selville, millaisia kuulumisen ulottuvuuksia ja elementtejä lasten päivittäiseen perhearkeen sisältyy.