Pronunciation exercises in two upper secondary school EFL course books - Hietala, Joona (2016)
Ääntämys kuuluu olennaisena osana vieraan kielen oppimiseen ja opettamiseen. Ääntäminen antaa ensivaikutelman vieraan kielen puhujan kielitaidosta, ja ymmärrettävä ääntämys on ensisijaisen tärkeää vieraskielisessä vuorovaikutuksessa. Tästä huolimatta ääntämys oli pitkään laiminlyöty osa-alue vieraan kielen oppimisen ja opettamisen tutkimuksessa. Viime vuosina kiinnostus ääntämisen oppimisen ja opettamisen tutkimukseen on kuitenkin noussut, mutta tutkimuksia oppikirjojen ja ääntämyksen suhteesta on vähän.