Ikääntyvien palomiesten tasapainonhallinta eri valaistusolosuhteissa - Rantala, Jenna (2016)
Palomiehen työnkuva ja siihen liittyvät pelastus- ja työtehtävät ovat motoriikkaa kuormittavia. Motoriseen toimintakykyyn liittyvät tekijät korostuvat erityisesti silloin kun työtä tehdään liukkailla pinnoilla, korkealla, huonoissa valaistusolosuhteissa tai ahtaissa tiloissa aikapaineen alla. Kuormitusta lisäävät myös muun muassa suojainten käyttö ja pitkät työvuorot.