Kognitiivinen kuorma ohjelmoinnin oppimisessa - Lindholm, Ronja (2016)
Ohjelmoinnin oppiminen on kognitiivisesti kuormittavaa. Kuorman hallintaan on löydetty mahdollisia hallintakeinoja, kuten tehtävätyyppien sovittaminen oppilaan taitotasolle, opetusmateriaalin esittäminen kuormaa vähentävästi ja tyypillisten vaikeuksien huomioiminen. Tässä kirjallisuuskatsauksessa eritellään näitä keinoja ja sovelletaan tietoa käytännön ohjelmointikursseihin.