Images of the other in Finnish primary school geography books - Tikkanen, Niina (2016)
Jatkuvasti kansainvälistyvässä maailmassa, jossa kulttuurienvälisillä kohtaamisilla voi olla kauaskantoisiakin seurauksia, on tärkeää olla tietoinen taustalla vaikuttavista asenteista. Tässä tutkielmassa kartoitetaan kuvaa, joka suomalaisissa viidennen ja kuudennen luokan maantiedon oppikirjoissa annetaan ihmisistä Euroopan ulkopuolella. Tutkielma on tehty sisällönanalyysin keinoin.