The making of rallienglanti : cross-linguistic influence in Finnish speakers' pronunciation of English - Kivistö, Anssi (2016)
Kielten välistä siirtovaikutusta, eli transferia on tutkittu melko paljon, mutta suomen ja englannin kielten suhde, varsinkin fonetiikan osalta, on jäänyt melko vähälle huomiolle. Tämän tutkielman tarkoituksena oli selvittää erilaisia tapoja, joilla suomalaisten englanninääntämys voi erota ns. malliääntämyksestä, sekä selvittää, miten suomen kielen foneettinen järjestelmä vaikuttaa näihin eroihin. Kvalitatiiviseen tapaustutkimukseen valittiin erilaisia englannin kielen ääntämysjärjestelmän osa-alueita, kuten konsonanttiäänteitä, sekä prosodisia seikkoja, kuten painotus ja intonaatio. Tavoitteena oli löytää kattavasti erilaisia esimerkkejä tutkimuksen osallistujien puhenäytteistä ja kuvailla niitä ja niiden suhdetta suomen kielen fonetiikkaan ja sen vaikutukseen.