Musiikki ja teksti emootioiden ilmentäjänä kahdessa Uuno Kailaan runoon "Pallokentällä" pohjautuvassa sävellyksessä - Asikainen, Venla-Vanamo (2016)
Tämä tutkimus keskittyy musiikin ja tekstin väliseen suhteeseen emootioiden näkökulmasta. Pyrkimyksenä on osoittaa, että itsenäiseksi taideteokseksi tarkoitetun runon tunneilmaisu eroaa jälkeenpäin sävelletyn kappaleen tunneilmaisusta. Musiikki synnyttää kuulijassa useista lyhyistä tunteista koostuvia emootioita, jotka joko laajentavat aiempaa tai muuttavat kokonaan toisenlaiseksi pelkästä tekstistä heräävää tunnekokemusta. Tarkoitus on selvittää, millä tavalla musiikki muuttaa pelkän tekstin ilmentämiä emootioita ja mitkä musiikilliset tekijät tähän vaikuttavat.