Ohjelmisto-ohjatun tietoverkkoarkkitehtuurin tietoturvauhat - Siironen, Sinikka (2016)
Ohjelmisto-ohjattu tietoverkkoarkkitehtuuri on kehitetty nykyaikaisten tietoverkkojen, esimerkiksi pilvipalveluiden, tarpeisiin. Tässä tutkielmassa selvitettiin, mitä tietoturvauhkia ohjelmisto-ohjatussa tietoverkkoarkkitehtuurissa on, missä arkkitehtuurin osissa ne esiintyvät ja miten ohjelmisto-ohjatun tietoverkon ja perinteisen tietoverkon tietoturvauhat eroavat toisistaan. Tutkielmassa löydettiin tietoturvauhkia melko tasaisesti koko arkkitehtuurista, ja erityisesti hallintatason ja arkkitehtuurin tasojen rajapintojen tietoturvaa pidettiin tärkeänä. Kuitenkin ohjelmisto-ohjatun tietoverkon tietoturvaa tulee vielä tutkia kattavammin. Perinteiseen tietoverkkoon verrattuna ohjelmisto-ohjattu tietoverkko on turvallisempi, vaikka se aiheuttaakin uusia tietoturvaongelmia.