Hur lär sig gymnasister svenska med hjälp av smarta apparater vid ett gymnasium i mellersta Finland - Luoma, Laura; Narsakka, Sini (2016)
Tutkielman tarkoituksena oli selvittää älylaitteiden eli älypuhelimen, tabletin ja kannettavan tietokoneen käyttöä lukiolaisten ruotsin kielen oppimisessa, erityisesti sanaston oppimisessa. Tutkimuksen tavoitteena oli kartoittaa millaisissa tilanteissa älylaitteita hyödynnetään ruotsin kielen opiskelussa lukiossa. Lisäksi haluttiin selvittää käyttävätkö lukiolaiset yhä kirjamuotoisia sanakirjoja ja miten lukiolaiset etsivät tietoa tai ottavat selvää sanojen merkityksistä.