Sovelluskerroksella tapahtuvat DDoS-hyökkäykset - Lehtomäki, Minna (2016)
Tutkielmassa esitellään sovelluskerroksella tapahtuvia hajautettuja palvelunestohyökkäyksiä eli DDoS-hyökkäyksiä, niiden havaitsemista ja niiltä suojautumista. Lisäksi perehdytään yksityiskohtaisemmin salatuissa yhteyksissä tapahtuvaan hyökkäysten havaitsemiseen. Tarkoituksena on tarjota kattava tietopaketti sovelluskerroksesta ja sen taustana olevista protokollista, palvelunestohyökkäyksistä, DDoS-hyökkäysten havaitsemiseen liittyvästä viimeaikaisesta tutkimuksesta sekä hyökkäyksiltä suojautumisesta.