Verkko-opetuksen kehittäminen : case Oulun ammattikorkeakoulun Oulaisten kampus - Kangas, Sami; Pinola, Satu (2016)
Tämän pro gradu -tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) Oulaisten kampuksen sairaanhoitajaopiskelijoiden tieto- ja viestintätekniikan käyttöä osana opiskelua sekä kokemuksia verkko-opiskelusta. Tutkimuksessa painottui erityisesti miten sairaanhoitajaopiskelijat käyttävät eri tieto- ja viestintätekniikan sovelluksia, ohjelmistoja ja laitteita opiskelussa ja vapaa-ajallaan. Lisäksi tutkimuksessa selvitettiin sairaanhoitajaopiskelijoiden kokemuksia verkko-opiskelusta ja opiskelijoiden tieto- ja viestintäteknologian käyttötaitoja. Opiskelijoilta kysyttiin myös näkemyksiä sairaanhoitajakoulutuksen verkko-opetuksen kehittämiseksi. Tutkimus toteutettiin kyselytutkimuksena ja tutkimuksessa käytettiin tutkimusmenetelmänä sekä kvalitatiivista että kvantitatiivista tutkimusta. Kyselylomake sisälsi strukturoituja, puolistrukturoituja ja avoimia kysymyksiä.