Musiikin kuuntelu itsehoidollisena menetelmänä stressin lievityksessä - Vesamäki, Jenna (2016)
Tämän tutkielman tarkoituksena oli tarkastella musiikin kuuntelua stressin lievityksessä arkipäivässä. Musiikin kuuntelun on todettu lievittävän stressiä tehokkaasti mutta aiemmat tutkimukset aiheesta ovat olleet lähinnä määrällisiä. Tässä tutkimuksessa aihetta lähestyttiin laadullisin menetelmin, jossa pyrittiin stressin lievityksen osalta kartoittamaan musiikillisten piirteiden lisäksi myös ihmisten kokemuksia aiheesta.