Koodikloonien havaitseminen ohjelman riippuvuuskaavioiden avulla - Heikkinen, Niko (2016)
Koodiklooni on toisteisena ohjelmassa esiintyvä koodinpätkä. Toisteista ohjelmakoodia on yleisesti pidetty huonona ohjelmointitapana. Tutkielmassa käydään läpi miten koodiklooneja havaitaan ohjelman riippuvuuskaavioiden avulla. Ohjelman riippuvuuskaavio esittää ohjelmassa lauseiden välillä olevia riippuvuuksia. PDG-pohjaisissa menetelmissä käytetään hyväksi näitä riippuvuuksia kloonien havaitsemiseksi. Tämän ansiosta menetelmällä voidaan havaita tyyppi-3:n koodiklooneja.