Katsaus virtuaalitodellisuuden syöttölaitteiden toteutusteknologioihin - Riihiaho, Kimmo (2016)
Virtuaalitodellisuuden syöttölaitteista on olemassa julkista tutkimusta varsin niukasti, vaikka ne ovat virtuaalitodellisuudelle korvaamattoman tärkeitä. Syöttölaitteiden tärkeintehtäväontuottaakäyttäjälleluonnollinenkäyttöliittymävirtuaalitodellisuuteen.Käyt- töliittymän luonnollisuus mahdollistaa käyttäjän immersoitumisen eli täydellisen uppoutu- misen virtuaalikokemukseen. Esittelen tässä tutkielmassa yleisimpiä nykyaikaisissa virtuaa- litodellisuuden syöttölaitteissa käytettyjä paikannusteknologoita ja pohdin niiden vaikutusta immersioon.