"Toisia varten ja itteensä varten" : meikkaamisen normien ja merkitysten rakentuminen haastattelupuheessa - Rantamäki, Outi (2016)
Tutkielman tavoitteena on avata meikkaamisen kokemuksellisuutta ja toimijuutta sekä meikkaamisen motiiveja ja merkityksiä meikkaajien haastattelupuheen kautta. Haastatteluja käsittelen diskurssianalyysin keinoin. Meikkaamisen kannalta relevantteja aihepiirejä ovat esimerkiksi kosmetiikan historia, kauneusihanteet ja -normit, julkisen olemisen normit, pukeutuminen ja tyyli sekä luonnollisuusihanne. Näitä tarkastelen pääasiassa healthismin, eroottisen pääoman ja luonnollisuusideologian viitekehyksissä. Lisäksi painotan identiteettiä ja meikin roolia minuuden kehittämisessä ja tukemisessa. Tutkielma on aineistolähtöinen ja se keskittyy nyky-yhteiskuntaan.