Työkykyä selittävät tekijät metsäteollisuuden työntekijöillä : tapaus-verrokki tutkimus - Salkosalo, Johanna (2016)
Johdanto. Metsäteollisuuden työntekijöiden työkykyyn vaikuttavia tekijöitä on tutkittu vähän. Tutkimuksen tarkoituksena oli tutkia millaiseksi metsäteollisuuden työntekijät kokevat työkykynsä ja psyykkiset voimavaransa. Lisäksi tarkoitus oli selvittää, mitkä tekijät vaikuttavat työkykyyn. Menetelmät. Tutkimusjoukkona olivat suomalaisen metsäteollisuuden yrityksen kahden tehtaan työntekijät (n=636), joista tapauksiksi valikoitui 140 henkilöä (sairauspoissaoloja ≤1,5 % viimeisten 6,5 vuoden aikana). Verrokeiksi arvottiin 140 henkilöä muista työntekijöistä. Aineisto kerättiin kyselylomakkeella, jolla kysyttiin työkykyä, psyykkisiä voimavaroja, tule-oireita, työn imua, elämänhallintaa, fyysistä aktiivisuutta, terveydentilaa, työn fyysistä kuormittavuutta ja suhdetta esimieheen. Vastausprosentti oli 65.4 %. Tilastollisina menetelminä käytettiin Mann Whitneyn testiä ja lineaarista regressioanalyysiä. Tulokset. Ryhmien välillä ei ollut eroja työkyvyn ja psyykkisten voimavarojen kokemisessa. Molemmilla ryhmillä työkykyä selittivät hyvä koettu terveys, hyvät psyykkiset voimavarat, vähäiset tule-oireet. Lisäksi tapauksilla (≤1,5 % sairauspoissaoloja) työkykyä selittivät matala ikä ja alhainen työn fyysinen kuormittavuus. Verrokeilla (>1,5 % sairauspoissaoloja) ikä ja työn fyysinen kuormittavuus eivät olleet merkitseviä. Mallit selittivät työkykyä tapauksilla 66 % ja verrokeilla 63 %. Pohdinta. Työntekijät kokevat työkykynsä keskimäärin hyväksi tai melko hyväksi. Työntekijöillä, joilla on vähemmän sairauspoissaoloja, hyvää työkykyä selitti terveyden, psyykkisten voimavarojen ja alhaisten tule-oireiden lisäksi matala ikä ja alhainen työn kuormittavuus. Työ-hyvinvoinnin tukemiseksi olisi suositeltavaa arvioida työn fyysisen kuormittavuus ja kohdistaa työhyvinvointia tukevat toimenpiteet raskaisiin ja kuormittaviin työtehtäviin sekä niihin henkilöihin, jotka ovat sairauspoissaoloriskissä.