The importance of employees' knowledge of the English language in two Finnish companies - Mäkiö, Sanna (2016)
Englannin kielen käyttö on globalisaation myötä levinnyt yhä laajemmalle Suomeen ja tämä on nähtävissä erityisesti työelämässä. Yhä useampi työntekijä eri alojen yrityksissä saattaa kohdata tilanteen, jossa heidän täytyy suoriutua työtehtävistään myös englannin kielellä. Onkin siis tarpeen tarkastella, onko tämä ilmiö yhä yleistymässä ja vaaditaanko englannin kielen taitoa suomalaisilta työntekijöiltä nykyään ennemmin jo perustaitona vai onko hyvästä kielitaidosta yhä hyötyä. Aihetta on tutkittu varsin vähän aikaisemmin ja kvalitatiivinen tutkimus voi tuoda lisää tärkeää tietoa työelämän nykyisistä vaatimuksista.