Digitaaliset osaamismerkit yrityksessä : tapaustutkimus - Kainulainen, Sanna (2016)
Pro gradu -tutkielma käsittelee digitaalisia osaamismerkkejä, niiden rakennetta sekä käyttömahdollisuuksia yrityksessä osaamisen tunnistamisessa ja tunnustamisessa. Oppivan organisaation sekä asiantuntijuuden osaamisalueiden avulla kartoitetaan yrityksen osaamisen tunnistamisen tapoja ja tarvetta. Tutkielmassa perehdytään Mozillan kehittämään Open Badges -konseptin erilaisiin käyttötarkoituksiin ja sen pohjalta kehitettyihin osaamismerkkiratkaisuihin. Lisäksi tutustutaan Mozillan sekä Discendum Oy:n kehittämiin osaamismerkkien hallinnointi- ja vastaanottojärjestelmiin. Yritysympäristöön tehtävässä tapaustutkimuksessa keskitytään digitaalisten osaamismerkkien käyttökohteiden ja käyttöönotossa vastaantulevien haasteiden kartoittamiseen. Tutkimuksen tuloksien perusteella tehdään suunnitelma osaamismerkkijärjestelmän käyttöönotosta.