"Voi, isä!" : isyyskulttuuri lastenkirjallisuudessa vuosina 1980 ja 2009 - Häkkilä, Henna; Kaukinen, Sanna (2016)
Tutkimuksemme käsittelee isyyskulttuuria ja sen mahdollista muutosta lasten kuvakirjoissa vuosina 1980 ja 2009. Tarkoituksena on verrata isyyskulttuurin muutoksen teoriaa kuvakirjoissa esiintyviin ilmiöihin, kuten isyyskuviin ja maskuliinisuuksien piirteisiin. Tutkimus nostaa esille isyyden moninaisuuden ja kiinnittää huomiota itsestäänselvyyksiin, joita yhteiskuntamme ylläpitää isyydestä.