Ihmisen ominaisuudet ihmisen ja koneen automatisoidussa erottamisessa - Malmberg, Jose (2016)
Tietotekniikan kehityksen myötä yhä useammat aiemmin ihmisen tehtävänä olleet työt ovat siirtyneen tietokoneiden vastuulle. Monissa tehtävissä kone kykeneekin jo nyt korvaamaan ja jopa ylittämään ihmisen kyvykkyyden. Tässä tutkielmassa selvitettiin automatisoidun Turingin testin (eng. Completely Automated Public Turing Test to Tell Computers and Humans Apart, CAPTCHA) uusien toteutuksien avulla mitä ihmisen ominaisuuksia koneilla ei vielä ole. Näitä ominaisuuksia ovat monet ns. intuitiiviset kyvyt kuten luonnollisen kielen poikkeavuuksien tunnistaminen, kolmiulotteista hahmottamista tukevat syvyysnäön piirteet, päättelykyky sekä kyky tulkita epäsuoria sisäisiä merkityksiä kuten huumoria.