Koneoppivan tekoälyn hyödyntäminen reaaliaikaisessa strategiapelissä - Vilppunen, Joonas (2016)
Tutkielman tavoitteena oli löytää koneoppimisen sovellusalueita RTS-pelien tekoälystä, sillä niillä olisi mahdollista parantaa pelikokemusta tekoälyä vastaan. Sovellusalueita löytyi rakennusjärjestyksen oppimisesta, vastustajan ennakoimisesta, pelaajien imitoimisesta sekä taistelutilanteiden ennakoimisesta. Tutkielmassa esiteltyjä sovelluksia on mahdollista käyttää pelikokemuksen parantamiseen tekoäkyä vastaan.