Historiallisen romaanin lähdetyö ja mentaalinen simulointi - Partanen, Markus (2016)
Tarkastelen pro gradu -tutkielmassani historiallisen romaanin lähdetyön ja kirjoittamisen mentaalisia ulottuvuuksia. Tutkimukseni tuottaa uutta tietoa historiallisen fiktion kirjoittamisen käytännöistä ja kirjoitusprosessiin liittyvistä kognitiivisista prosesseista, erityisesti niin sanotusta mentaalisesta simuloinnista. Fokusoin tutkimuksessani Ristinveistäjä-pienoisromaanini minäkertojahahmon luomiseen.