Kromin liuottaminen ferrokromikuonasta ultraääniavusteisesti peroksidipohjaisten reagenssien avulla - Anttila, Johanna (2016)
Tässä Pro gradu -tutkielmassa käytiin läpi erilaisissa metallurgisissa prosesseissa syntyneiden kuonien koostumusta sekä niiden mahdollista jatkokäyttöä. Prosesseissa syntyvien kuonien koostumuksen todettiin riippuvan käytetystä prosessista ja että joissain prosesseissa syntyvät kuonat voivat olla ympäristölle haitallisia, kun taas vastaavasti joitain kuonia voidaan käyttää esimerkiksi betonin täyteaineena. Metallurgisissa prosesseissa syntyneille kuonille olisi tärkeää keksiä jatkokäyttökohteita, sillä ne vievät runsaasti tilaa sekä aiheuttavat mahdollisia ympäristöhaittoja. Lisäksi kuonien jatkokäytöstä voitaisiin hyötyä taloudellisesti.