Injektiot ja oikeuksien eskaloituminen luottamuksellisen tiedon turvaamisen uhkana - Monola, Petri (2016)
Nykyaikana käytetään entistä enemmän tietojärjestelmiä, joihin tallennetaan luottamuksellista tai arkaluontoista tietoa. On myös pahantahtoisia käyttäjiä, jotka haluavat päästä käsiksi tähän arkaluontoiseen tietoon. Tässä tutkielmassa tarkastellaan injektioita ja oikeuksien eskaloitumista keinona saada arkaluontoista tietoa tietojärjestelmästä. Tarkemmin injektioista käsitellään kolmea eri tyyppiä: shell-, skripti- ja SQL-injektioita. Oikeuksien eskaloitumiseen liittyen, tutkielmassa tarkastellaan järjestelmien oikeuksien hallintaa sekä miten oikeuksia jaetaan eri tasoihin. Eskaloitumisen estämisen keinona esitellään lyhyesti oikeuksien erottelumenetelmää.