Julkisena ja yksityisenä : cosplay-harrastus Suomessa - Rönkkö, Heini (2016)
Tarkastelen maisterintutkielmassani cosplay-harrastusta Suomessa internetistä kerätyn tekstiaineiston pohjalta. Aineisto koostuu sekä uutismedian artikkeleista, että sosiaalisen median teksteistä. Tutkimuksen tehtävä on kartoittaa suomalaista cosplay-harrastusta, siitä luotuja representaatioita sekä harrastuksen suhdetta julkisuuteen. Cosplay on fiktiiviksi hahmoiksi pukeutumiseen perustuva käsityöharrastus, jota on Suomessa tutkittu lähinnä osana japanilaisen populaarikulttuurin harrastamista. Yksi tutkimuksen tehtävä on tuottaa tietoa cosplaysta itsenäisenä harrastuksena. Tutkimuksessa pohditaan myös rajanvetoja, joita tutkija joutuu tekemään tutkiessaan omaa harrastustaan.