46 viikkoa pandemian keskellä : vuosien 1918-1919 influenssapandemia Iso-Britanniassa The Manchester Guardianin, The British Medical Journalin ja parlamenttikeskusteluiden silmin - Ahlström, Natalia (2016)
Tutkimus keskittyy vuosien 1918 - 1919 espanjantautina tunnettuun influenssapandemiaan Iso-Britanniassa kolmen aineistokokonaisuuden: sanomalehti The Manchester Guardianin, lääketieteellisen The British Medical Journal -lehden ja Iso-Britannian parlamentissa käytyjen keskusteluiden kautta. Tarkastelun kohteena on influenssasta poliittisella, professionaalisella, julkisella ja paikallisella tasolla käytyjen keskusteluiden luonne, niiden teemat ja keskusteluissa tapahtuneet muutokset kolmen eri influenssa-aallon aikana, sekä eri tasoilla käytyjen keskusteluiden mahdolliset erot ja yhtäläisyydet. Tutkimus havainnollistaa influenssapandemian yhteiskunnallisten vaikutusten laaja-alaisuutta aina yksittäisistä ihmisistä valtiolliselle tasolle saakka. Paikallisella tasolla tutkimus tarkastelee pandemian vaikutuksia Manchesterissa, sekä siellä taudin johdosta käytyä keskustelua. Pandemian ajoittuminen ensimmäisen maailmansodan päättymisen sekä rauhaan palaamisen aikaan, tuo myös esille sodan ja kotimaan vaikean tautitilanteen välisen jännitteen influenssan ennaltaehkäisyyn ja hoitoon liittyvien toimien toteutuksessa. Näiden ohella tutkimuksessa tarkastellaan vuoden 1918 vaalien suhdetta influenssaan, sekä The Manchester Guardianissa ja The British Medical Journalissa esiintynyttä lääkemainontaa.