"Quit your ♥♥♥♥♥ing and play the game" : impoliteness in a gaming-oriented online discussion forum - Viljakainen, Joonas (2016)
Tässä tutkimuksessa selvitettiin, millaisia strategioita Counter-Strike: Global Offensive -videopeliin keskittyvällä keskustelufoorumilla käytetään epäkohteliaisuuden ilmaisemiseksi. Tutkimus toteutettiin ankkuroidun teorian periaatteita mukaillen. Tutkimuksen tarkoitus oli luoda aineistoa uskollisesti kuvaava luokittelu, kiinnittäen samalla huomiota multimodaalisiin ilmiöihin. Osaltaan pohdittiin myös sitä, tulisiko tutkimuskohteena ollutta foorumia tarkastella yhteisönä (Community of Practice) vai tilana (Affinity Space). Keskeisenä lähteenä epäkohteliaisuuden analyysissä toimi Bousfield (2008), jonka luokitteluun tuloksia verrattiin. Analyysin lopputuloksena oli kymmenen epäkohteliaisuusstrategian luokittelu. Foorumin käyttäjät pyrkivät strategioita käyttäen hyökkäämään muita henkilöitä sekä heidän mielipiteitään vastaan. Samalla strategioiden käytöllä on kuitenkin keskeinen rooli käyttäjien yrityksissä muokata, luoda ja määritellä foorumin käytänteitä, ryhmiä, voimasuhteita sekä yleisesti hyväksyttyjä mielipiteitä sekä sallittuja puheenaiheita. Multimodaaliset välineet olivat hieman yllättäen sivuosassa, viitaten niiden mahdollisesti olevan positiivisen ja/tai rakentavan keskustelun piirre. Käyttäjien keskittyessä toisen vääräksi osoittamiseen sekä leimaamiseen varsinaista keskustelua asiasta ei pääse syntymään, ja osanottajat jakautuvat jyrkästi leireihin, joiden väliin keskustelijat eivät mahdu tai tahdo mahtua.