"Yhteiskunta olemme me jokainen" : Facebookin ad hoc -ryhmät kansalaisvaikuttamisen väylinä - Tuomaala, Outi (2016)
Sosiaalisen median aikakausi on muovannut aktiivisista internetin käyttäjistä viidennen valtiomahdin. Sen toimintavalmiudet perinteisten vallanpitäjien tarkkailuun ja kyseenalaistamiseen ovat nousseet odottamattomiin mittoihin, sillä verkon mahdollistama vapautuminen ajan ja paikan rajoitteista on saanut ihmiset kokoamaan voimansa verkkoyhteisöissä. Näistä kansan yhteenliittymistä on tullut yhteiskunnallisiin asioihin kantaaottava koneisto, jonka toimintaan on syytä pureutua tarkemmin.