Kvanttikoneohjelmointi - Liimatainen, Janne (2016)
Työssä tutkittiin kvanttiohjelmointikielten nykytilaa. Tavoitteena oli pintapuolisesti kartoittaa millaisia kieliä on olemassa, mitä niiden erot ovat ja miksi niitäonkehitetty,vaikkakäytännönkvanttitietokoneitaeivieläolekaan.Tämätutki- mustavoite toteutui hyvin. Johtopäätöksenä voidaan sanoa, että kvanttiohjelmoin- tikieliä on kehitetty suhteellisen paljon kvanttitietokoneiden puuttumiseen nähden, ja ne eroavat monilta osin. Myös niiden kehittämiseen löydettiin paljon hyviä syitä.