Web-sovellusten testaaminen Selenium-testaustyökalun avulla - Flinkman, Sauli (2016)
Eräs tapa testata web-sovelluksia on automaattinen testaus, jota tässä tutkielmassa tarkastellaan. Testaaminen on web-sovelluksen elinkaaressa tärkeä osa, sillä websovelluksilta vaaditaan nykyään paljon niin käytettävyyden, turvallisuuden kuin tehokkuudenkin osalta. Tutkielmassa käydään läpi automaattisen testauksen perusperiaatteita ja esitellään web-sovellusten automaattiseen testaukseen käytettävää työkalua nimeltä Selenium. Selenium rakentuu useasta eri komponentista ja tämä tutkielma perehtyy erityisesti näistä kahteen: Selenium IDE-ohjelmointiympäristöön sekä WebDriver-rajapintaan.