Äitiyskeskustelun paikka : kirjoittajien suhtautuminen vauvakuume-keskusteluketjuun ja sen sisällä tapahtuvaan toimintaan Suomi24.fi:n keskustelupalstalla - Heinonen, Mira-Maria (2016)
Maisterintutkielmassani tarkastelen, kuinka äitiys- ja vauva-aiheiseen internetin keskusteluketjuun kirjoittavat arvottavat tekstejään sekä millaisia äitiyteen ja äitiyskeskusteluun liittyviä representaatioita ja diskursseja teksteissä syntyy. Aineistonani on Suomi24.fi-keskustelupalstan nuorten äitien vauvakuume-aiheinen keskusteluketju, jota analysoin kriittisen diskurssianalyysin keinoin. Tutkimukseni sijoittuu kielitieteellis-yhteiskunnallisen diskurssintutkimuksen kenttään. Pohjaan sekä tutkimukseni teorian että metodit Hallidayn systeemis-funktionaaliseen kieliteoriaan. Sovellan analyysissani suhtautumisen teoriaa (appraisal theory), jota käytän työkaluna representaatioiden tutkimiseen. Tarkastelen tekstejä myös Foucault’n jälkistrukturalistisen diskurssikäsityksen kautta.