A netnographic study of how professionals perceive personal branding in LinkedIn - Gratschew, Maarit (2016)
Määräaikaiset, lyhyet työsuhteet ja työttömyys leimaavat tänä päivänä monia ammattialoja ja kilpailu avoimista työpaikoista voi olla erittäin kovaa. Lukemattomat eri alojen ammattilaiset kilpailevat usein samoista rajallisista työpaikoista. Tämä yhtälö on lisännyt kiinnostusta joukosta erottumisen keinoihin, kuten henkilöbrändäykseen ja LinkedInin tyylisiin sosiaalista mediaa hyödyntäviin palve-luihin, jotka voivat toimia työkaluina muista erottumisessa.