Opettajien välisen vertaistuen hyödyntäminen opetusteknologian käytössä - Tuukkanen, Ronja (2016)
Tämän tutkielman tarkoituksena on löytää tietoa opettajien välisen vertaistuen hyödyntämisestä opetusteknologian käytössä. Tutkielmalla pyritään myös selvittämään, pystytäänkö vertaistuella lisäämään opetusteknologian käyttöä. Tutkimus on tehty hyödyntäen grounded theorya eli ankkuroitua teoriaa ja avointa haastattelua. Vaikka grounded theory on aineistolähtöinen tutkimustapa, tutkimuksen alussa on tehty kirjallisuuskatsaus tieteellisyyden vuoksi. Grounded theory mahdollistaa avoimen lähestymistavan ongelmaan ja ilmiön syvällisemmän ymmäryksen. Tutkielmaa lähdettiin tekemään tästä aiheesta siksi, että tutkimusta tällaisesta ongelmanasettelusta ei juurikaan ole. Opetusteknologian käyttö ei ole Suomessa vielä sillä asteella, mitä sen pitäisi olla. Uusi opetussuunnitelma tulee voimaan 1.8.2016 ja siinä on asetettu tavoitteet tieto- ja viestintäteknologian (TVT) osaamiselle. Kaikille oppilaille tulee tarjota mahdollisuus TVT-taitojen kehittämiseen ja opetusta tulee tehdä suunnitelmallisesti. Tämän tutkielman tarkoituksena onkin löytää tietoa, voisiko opetusteknologian käyttöä lisätä vertaistuen avulla.