Verkkoyhteisöpalveluiden käytön hyödyt ja haitat työllistyvyydelle - Toivonen, Julia (2016)
Sosiaalisen median käyttö on kasvanut viime vuosina huomattavasti ja verkkoyhteisöpalveluiden käyttö työllistyvyyden edistämisen apuna on kasvussa. Verkkoyhteisöpalveluiden käytöllä voidaan katsoa olevan sekä positiivia että negatiivisia vaikutuksia yksilön työllistyvyydelle. Sosiaalisella medialla on suuri mahdollisuus toimia erityisen tehokkaana osana yksilön työllistyvyyden edistämistä, sillä sosiaalinen media tarjoaa paljon mahdollisuuksia rekrytointiin, omien taitojen esille tuomiseen sekä verkostoitumiseen. Verkkoyhteisöpalveluiden käyttö rekrytoinnissa luo kuitenkin ongelmia yksilön sananvapauteen ja yksityisyyteen liittyen. Verkkoyhteisöpalveluiden käytöstä voi olla myös sekä hyötyjä että haittoja yksilön työssä pysymiselle ja uralla etenemiselle. Tutkielmassa keskityttiin käsittelemään keinoja, joilla yksilö voi käyttää verkkoyhtei- söpalveluita työllistyvyyttä edistääkseen, sekä käytöstä aiheutuvia hyötyjä ja haittoja. Aihetta tutkittiin aiempiin tutkimuksiin pohjautuvana kirjallisuuskatsauksena.