zugunsten, zu Gunsten : Zur Satzposition der Präposition zugunsten - Törmä, Tiina (2016)
Tässä kandidaatintutkielmassa tarkastellaan saksan preposition zugunsten sijoittumista pääsanaansa nähden. Suomalaisessa kielioppikuvauksessa tämä prepositio luokiteltaisiin adpositioksi, sillä zugunsten voi esiintyä pääsanansa nähden sekä edellä (prepositio), että jäljessä (postpositio). Tutkimuskysymykseksi tässä kandidaatintutkielmassa valikoituikin se, kumpi käyttövariantti on nykypäivän kielenkäytössä se yleisempi. Lisäksi tutkimuksessa pyrittiin saamaan lisätietoa tekijöistä, jotka vaikuttavat siihen, milloin adpositiota käytetään pääsanansa edellä ja milloin jäljessä.