Alvajärven paikannimistöä - Räisänen, Tiina (2016)
Tutkielmani käsittelee Pihtiputaan Alvajärven paikannimistöä. Analysoin sekä perinnäisiä paikannimiä eli virallisia karttanimiä että epävirallisia paikannimiä. Karttanimistä tutkin pelkästään luontonimiä, mutta epävirallisista paikannimistä myös kulttuurinimiä. Aiemmin ei ole tehty kattavaa tutkimusta Alvajärven paikannimistä, joten myös Alvajärven alueen paikannimistöä on syytä selvittää. Epävirallisten nimien analysoiminen syventää kuvaa Alvajärven nimistömaisemasta, ja samalla laajentaa maaseudun epävirallisten paikannimien tuntemusta. On myös tärkeä kerätä muistiin epävirallisia nimiä, jotka sisältävät kulttuuritietoa alueesta ja sen asukkaista.