Nuorena Suomeen muuttaneiden S2-opiskelijoiden näkemyksiä suomen kielen oppimisesta - Papinkivi, Noora (2016)
Tässä tutkielmassa tarkastellaan, millaisia käsityksiä S2-oppijoilla itsellään on suomen kielen oppimisesta sekä niistä paikoista, joissa oppiminen tapahtuu. Kielenoppimista tutkitaan laajemmin kuin pelkässä koulu-kontekstissa tapahtuvana toimintana ottaen huomioon kaikki ne S2-oppijalle avautuvat tilanteet ja paikat, joissa hän on kokenut oppineensa kieltä. Tarkoitus on tätä kautta tarkastella myös niitä affordansseja, joita S2-oppijalle hänen näkemystensä mukaan tarjoutuu. Tutkimuskysymykseni ovat, miten S2-oppijat kokevat oppivansa suomen kieltä parhaiten, ja missä tilanteissa tai paikoissa tämä oppiminen heidän näkemyksensä mukaan tapahtuu.